home > de lessen > algemene voorwaarden

vast abonnement

Als je in de mogelijkheid bent minimaal 1 les per week te volgen is een vast abonnement de beste oplossing voor jou. Eenmalig inschrijfgeld € 25,-
De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een vast abonnement:

Inschrijven doe je voor onbepaalde tijd in. Dat houd in, dat je 1 maand opzegtermijn hebt.
– Het opzeggen van je abonnement moet schriftelijk gebeuren.
– Je komt 1 x per week naar een les, die je via ons online reserveringssysteem tot 1 uur voor de les kunt boeken.
Als je verhinderd bent, kun je tot 3 uur voor de les via ditzelfde systeem annuleren en een andere les reserveren in de zelfde week, of 2 x een les volgen in een andere week. Leden met een reservering hebben recht op voorrang indien een les vol zit t.o.v. mensen zonder reservering. Om je plekje te garanderen adviseren we je op tijd te reserveren. Indien je wekelijks naar dezelfde les wilt komen, kunnen we op verzoek een reservering voor de hele periode waarvoor je betaald hebt voor je aanmaken. Je dient dan wel zelf te cancellen en een nieuwe les te reserveren indien je niet kunt komen.


Lessen die je mist door bijvoorbeeld vakantie, ziekte of andere reden, moeten wel betaald worden. Je kunt gemiste lessen inhalen door een tweede keer in een week les te volgen, binnen de periode waarvoor je betaald hebt. Het is niet mogelijk een volgend betaalmoment door te schuiven.

Betalingen lopen van de eerste tot de laatste dag van een maand. Alleen bij inschrijving 
kun je halverwege de maand van start gaat en betaal je alleen voor het resterende deel van de maand. Deze eerste betaling kun je in de studio per pin voldoen of per bank. Wanneer je voor een langere periode vooruit betaald ontvang je een korting op het lesgeld.
– Het lesgeld voor een nieuwe periode dient in de eerste week van die periode te worden voldaan. Lesgeld wat met terugwerkende kracht betaald dient te worden, wordt afgerekend tegen het maandtarief.  Als ingeschreven lid kun je je betalingen ook online doen via ons reserveringssysteem. Je abonnement is dan meteen bijgewerkt en vanaf dat moment kun je ook reserveren voor de nieuwe periode. Betaal je in de studio, dan kan er een aantal dagen overheen gaan voordat je betaling in het systeem verwerkt is.
– Indien je niet aan je betalingsverplichting voldoet, of de betalingstermijn niet respecteert, handel je in strijd met deze voorwaarden en is de studio gerechtigd haar vordering ter incasso uit handen te geven.
De kosten hiervoor worden opgeteld bij het openstaande saldo.

In geval van een blessure of operatie is het mogelijk je abonnement tijdelijk stop te zetten. Dit kun je per email aanvragen, bij een saldo van minstens 1 maand lestegoed.Tijdelijk stopzetten kan alleen voor lessen die nog moeten plaatsvinden, niet voor lessen die je gemist hebt. ( heb je geen resterend lestegoed, dan betaal je voor minimaal 1 maand ( overeenkomstig met de opzegtermijn) en zetten we je abonnement 30 dagen stop. Je kunt tot maximaal 60 dagen stopzetten bij voldoende lestegoed. Indien je herstel langer duurt kun je je abonnement met inachtneming van de opzegtermijn stopzetten en in een later stadium weer terug komen, je betaald dan geen inschrijfgeld meer.

Opzeggingen meld je schriftelijk (een e-mail is voldoende) voor de eerste week van een nieuwe periode. Indien je opzegging niet schriftelijk is ingediend, loopt de betalingsverplichting van lesgeld door. Je opzegging wordt per email bevestigd. Vanaf het moment van opzeggen kun je dan de resterend maand nog les vlogen, per eerste datum van de daaropvolgende maand is je abonnement dan beëindigd.
– Heb je voor een langere periode vooruit betaald, maar stop je voortijdig, dan vind een verrekening van het lesgeld plaats, waarbij de opzegtermijn in mindering wordt gebracht van je tegoed en het voordeel van vooruitbetaling vervalt. Een overzicht van deze berekening tref je aan bij de schriftelijke bevestiging van je opzegging

– 
Indien je niet aan je betalingsverplichting voldoet, of handelt in strijd met deze voorwaarden, is de studio gerechtigd haar vordering ter incasso uit handen te geven.

flexibel abonnement

Als je niet wekelijks een les kunt of wilt volgen is een flexibel abonnement (strippenkaart) ideaal voor jou. Eenmalig inschrijfgeld €25,00

Geen opzegtermijn, geen vaste les, kom wanneer je wilt… je kunt via ons online reserveringssysteem je lessen reserveren (5 of 10 lessen, binnen een periode van  voor 3 en 6 maanden).
Indien je verzekerd wilt zijn van een plek, is het raadzaam om te reserveren dit is niet noodzakelijk, wel wenselijk.  Leden met een reservering hebben recht op voorrang indien een les vol zit.
Restitutie van lesgeld voor strippenkaarten is niet mogelijk.
Je kunt tussentijds overstappen van een vast naar flexibel abonnement of andersom. (Inhaallessen vervallen indien je overstapt van een vast naar flexibel abonnement.)

 

Let op!

Indien je je vaste abonnement beëindigd, en je gebruikt ook een strippenkaart voor extra lessen, dan vervallen na de opzegtermijn ook de openstaande lessen op je strippenkaart. Na bijbetaling kan je kaart opgewaardeerd worden tot een flexibel abonnement. Restitutie van lesgeld voor strippenkaarten is niet mogelijk. Strippenkaarten en abonnementen zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar.

De studio is het hele jaar open, behalve in de laatste week van december en de eerste week van januari. Het lesgeld is berekend over 50 weken per jaar. Bij een maandabonnement van 1 x per week geeft dat recht op gemiddeld 4 lessen per maand. op carnavals- zondag, maandag en dinsdag, en tijdens de paas,-en pinksterdagen en op koningsdag.

Hoewel uiterste zorgvuldigheid in acht wordt genomen bij het geven van de lessen, stelt de yogastudio zich niet aansprakelijk voor materiële- en/of letselschade.