De lessen worden gegeven door een vaste staf van gecertificeerde Iyengar yoga leraren. De yogastudio maakt deel uit van een internationaal netwerk van Iyengar yoga centra en instituten.
_

melanie-new

Melanie Tillema beoefent sinds 1996 Iyengar yoga. Na de 3-jarige Iyengar-yoga-lerarenopleiding te Amsterdam volgde zij een opleiding tot sportmasseur en sportverzorger en specialiseerde zich binnen de Iyengar yogastudio van Charles Hond in Rotterdam in yoga voor runners en sporters. Daarnaast heeft zij zich gespecialiseerd in zwangerschaps-yoga en postnatale yoga. In 2007 is Melanie in Maastricht komen wonen en is zij met Yoga Maastricht van start gegaan. Melanie heeft 13 jaar lang wekelijks les gevolgd bij senior Iyengar yogaleraar Charles Hond in Rotterdam en volgt de laatste jaren les bij senior Iyengar yoga leraar Rita Keller in Keulen. (o.a auteur van het boek Iyengar yoga for motherhood). Melanie geeft les van maandag tot en met zaterdag en 1 x in de 3 weken op zondag.
melanie@yogamaastricht.nl

– – –

Marjan-nieuw

Marianne Defesche geeft inmiddels meer dan 30 jaar yogalessen en heeft ook de 3-jarige Iyengar-yoga-lerarenopleiding te Amsterdam afgerond. In 1976 vertrok zij voor het eerst naar India om daar de passie voor yoga, filosofie en meditatie te ontdekken en die vervolgens in de loop der jaren te verdiepen door er met regelmaat terug te keren. Marianne is een specialist op het gebied van meditatie en filosofie en heeft allround ervaring als het op hatha yoga aankomt. Naast yogalessen verzorgt Marianne ook mindfullness-trainingen. De lessen van Marianne gaan altijd vergezeld van een korte meditatie. Marianne geeft les op maandag en dinsdag en 1 x in de 3 weken op zondag. marianne@yogamaastricht.nl

– – –

Floor-Moes

Floor Moes pendelt tussen Amsterdam en Maastricht. Tijdens haar opleiding bij Iyengar yoga Zeeburg in Amsterdam is Floor bij ons begonnen met assisteren in de lessen. Nu ze haar opleiding heeft afgerond geeft ze af en toe op  woensdagavond of donderdagochtend les. Floor is opgeleid als filosoof en werkt als onderzoeker in de filosofie van de gezondheidszorg.
floor@yogamaastricht.nl

– – –

_0000_workshops & evenementen

Op dit moment assisteert Brigitte Wijnen ,van de 3 jarige iyengar yoga teachertraining Zeeburg uit Amsterdam, in de lessen. Naast het leren van alle yogahoudingen krijgt zij daar les in Indiase filosofie en in anatomie. Om ervaring op te doen in het leren kijken, corrigeren en communiceren voor en met een groep assisteert ze van tijd tot tijd in verschillende lessen en heeft ze een eigen les om zich zo klaar te stomen voor de examens in het derde jaar van de opleiding.

– – –

Flexible Fred assisteert als vrijwilliger in de meeste lessen en is altijd te vinden in de grote of kleine zaal. Hij demonstreert graag wat er onder de huid, in het lichaam gebeurd in een houding en kan ons zo laten zien waarom we bepaalde bewegingen juist wel of niet moeten maken. Naast de reguliere lessen in de studio is hij ook verbonden aan de lerarenopleiding en bekleed hij een belangrijke functie in de anatomie lessen. Naast yoga heeft Fred verder geen hobby’s.
– – –

Alle docenten volgen met enige regelmaat workshops en intensives in binnen- en buitenland om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van yoga. Alle leraren van Yoga Maastricht zijn aangesloten bij de Nederlandse Iyengar-yoga-vereniging.

ster

 

zwangerschapsyoga

 

Judith Janssen geeft de zwangerschapsyoga op dinsdagavond in de kleine zaal. Ze heeft een 3-jarige Hatha-yoga-lerarenopleiding gevolgd in Madrid en specialiseerde zich middels een 2-jarige lerarenopleiding in zwangerschapsyoga en postnatale yoga. Zelf beoefent ze zo’n 10 jaar Iyengar en Hatha yoga en gebruikt deze ervaring in haar lessen. Ze volgt regelmatig cursussen en workshops op het gebied van yoga, (bekken)anatomie en mindfulness (Donna Farhi, Montse Cob, GDS Methode, Anatomie van de Beweging, en Spinning Babies). Naast het geven van yogalessen is Judith doula en volgt zel de opleiding Verloskunde in Maastricht.
– – –

 

zwangerschapsyoga

 

Sanne Klerks is onze back up en valt af en toe in.  In 2007 heeft ze het diploma voor zwangerschapsyogadocent behaald aan de school voor zwangerschapsyoga Mudra, in Amsterdam. Naast zwangerschapsyoga begeleidt ze als doula aanstaande ouders tijdens de zwangerschap, geboorte en de periode daarna.
Ze behaalde haar diploma hiervoor aan de Doula opleiding in Utrecht. Meer informatie over Sanne kun je lezen op haar eigen website: doulasanne.nl

– – –

 

 

---

---

Actueel

Yoga Maastricht
Volksplein 32
6214 AM Maastricht
info@yogamaastricht.nl