De lessen worden gegeven door een vaste staf van gecertificeerde Iyengar yoga leraren. De yogastudio maakt deel uit van een internationaal netwerk van Iyengar yoga centra en instituten.
_

melanie-new

Melanie Tillema beoefent sinds 1996 Iyengar yoga. Na de 3-jarige Iyengar-yoga-lerarenopleiding te Amsterdam  volgde een specialisatie binnen de Iyengar yogastudio van Charles Hond in Rotterdam in yoga voor runners en sporters. vanaf 2009 heeft zij zich gespecialiseerd in zwangerschaps- en postnatale yoga en sinds 2017 in een speciaal programma voor iyengar yoga tijdens alle stadia van borstkanker. In 2007 is ze in Maastricht komen wonen en met Yoga Maastricht van start gegaan en in 2017 met Yoga Academie Maastricht, een initiatief met senior leraren uit Nederland en Duitsland om leerlingen een kans te bieden hun beoefening serieus te verdiepen of  middels een mentoring traject op te leiden tot leraren en klaar te stomen voor een onafhankelijk examen van de Nederlandse Iyengar Yoga vereniging. Melanie geeft les van maandag tot en met zaterdag
melanie@yogamaastricht.nl

– – –

Marjan-nieuw

Marianne Defesche geeft inmiddels meer dan 30 jaar yogalessen en heeft ook de 3-jarige Iyengar-yoga-lerarenopleiding te Amsterdam afgerond. In 1976 vertrok zij voor het eerst naar India om daar de passie voor yoga, filosofie en meditatie te ontdekken en die vervolgens in de loop der jaren te verdiepen door er met regelmaat terug te keren. Marianne is een specialist op het gebied van meditatie en filosofie en heeft allround ervaring als het op hatha yoga aankomt. Naast yogalessen verzorgt Marianne ook mindfullness-trainingen. De lessen van Marianne gaan altijd vergezeld van een korte meditatie. Marianne geeft les op maandag en dinsdag marianne@yogamaastricht.nl

– – –

Andra Elvika is in 2018 vanuit Riga (Letland) verhuisd naar Maastricht. Zij heeft daar de 3 jarige opleiding tot iyengar yogadocent afgerond. Andra geeft les in het Engels op zaterdagochtend en op donderdagavond. Andra volgt nog regelmatig les in binnen en buitenland om haar kennis uit te breiden.
andra@yogamaastricht.nl

– – –

Ook Brigitte Wijnen  heeft haar iyengar yoga lerarenopleiding in Amsterdam voltooid. Ze geeft bij ons les op woensdagavond. Brigitte volgt regelmatig les in binnen en buitenland om zich verder te verdiepen en zo nieuwe inzichten en uitdagende lessen door te kunnen geven .brigitte@yogamaastricht.nl

 

– – –

Flexible Fred assisteert als vrijwilliger in de meeste lessen en is altijd te vinden in de grote of kleine zaal. Hij demonstreert graag wat er onder de huid, in het lichaam gebeurd in een houding en kan ons zo laten zien waarom we bepaalde bewegingen juist wel of niet moeten maken. Naast de reguliere lessen in de studio is hij ook verbonden aan de lerarenopleiding en bekleed hij een belangrijke functie in de anatomie lessen. Naast yoga heeft Fred verder geen hobby’s.
– – –

Af en toe assisteren verschillende leerlingen van het derde jaar van Yoga Academie Maastricht (iyengar yoga lerarenopleiding) in de lessen. Naast het verdiepen van hun kennis over alle yogahoudingen krijgen ze les in Indiase filosofie en in anatomie. Om ervaring op te doen in het leren kijken, corrigeren en communiceren voor en met een groep assisteren ze van tijd tot tijd in verschillende lessen en geven ze af en toe onder supervisie les om zich zo klaar te stomen voor de examens aan het einde van het derde jaar van de opleiding.

 

Alle docenten volgen met enige regelmaat workshops en intensives in binnen- en buitenland om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van yoga. Alle leraren van Yoga Maastricht zijn aangesloten bij de Nederlandse Iyengar-yoga-vereniging.

ster

 

zwangerschapsyoga

 

Judith Janssen geeft de zwangerschapsyoga op dinsdagavond in de kleine zaal. Ze heeft een 3-jarige Hatha-yoga-lerarenopleiding gevolgd in Madrid en specialiseerde zich middels een 2-jarige lerarenopleiding in zwangerschapsyoga en postnatale yoga. Zelf beoefent ze zo’n 10 jaar Iyengar en Hatha yoga en gebruikt deze ervaring in haar lessen. Ze volgt regelmatig cursussen en workshops op het gebied van yoga, )anatomie (bekkenen mindfulness (Donna Farhi, Montse Cob, GDS Methode, Anatomie van de Beweging, en Spinning Babies). Naast het geven van yogalessen is Judith doula en volgt zel de opleiding Verloskunde in Maastricht.
– – –

 

 

– – –

 

 

---

---

Actueel

Yoga Maastricht
Volksplein 32
6214 AM Maastricht
info@yogamaastricht.nl