- - -

In navolging van de richtlijnen van het kabinet hebben wij vanuit maatschappelijk belang besloten de studio tot JUNI te sluiten. Zodra er meer bekend is over de periode daarna zullen we dat hier kenbaar maken. Binnenkort starten we met online lessen.
 
 
 

- - -

We offer classes in English on

Monday evening 18.30 (level 2 60 min),
Thursday evening at 18.30 (level 2 60 min.) and
Thursday evening 19.45 (level 1-2 90 min.).
Friday morning 9.30 (level 2-3 90 min.),
Saturday morning 11.30 (level 1-2 90 min).

Click for  class level describtions
For the safety of yourself and others we advise only to come to a dutch class if your knowledge of the language is sufficient enough to follow instructions given in Dutch, if you have doubts about following a class in Dutch, it’s better to start in an English spoken class to get familiar with the instructions so you recognise the instructions in Dutch more easily.
If you have never tried iyengar yoga before it’s best to start in a level 1 or 1-2 class.
You can follow a trial class in any of the above classes for € 10 and a second class for free. Email if you’d like to join sometime (there is a maximum of 3 new participants per class.)
For prices you can check tarieven>>
 

- - -

Omdat de studio inmiddels 13 jaar bestaat hebben we veel verschillende niveaus in oefenen. Vanaf januari hebben we de lessen hierop aangepast; we werken voortaan met niveau 1 t/m 4. Bij de lesomschrijving kun je hierover meer lezen>>
vanaf januari beiden we ook lessen van 1 uur op maandag, dinsdag en donderdag van  18.30-19.30 . op zondagochtend zal er een les van 1,5 uur zijn van 10.15-11.45.

- - -

Als je weerstand laag is, als je moe bent, als je een jetlag hebt, tijdens je menstruatie, als je zwanger bent, last hebt van de overgang of in een periode zit waarin je het druk hebt en niet aan ontspannen toekomt dan kun je naar de restoratieve les komen. Op maandag om 18.45 en woensdag om 9.30. Je kunt de lessen wekelijks volgen, maar je kunt ook alleen de keren komen dat je het nodig hebt ( naast je normale les of in plaats van je normale les). We raden iedereen aan minimaal 1 x per maand een restoratieve les te volgen. Ook als je je verder prima voelt is het een heerlijke les om de batterij weer even op te laden.

- - -

 

1. Om het beoefenen van je yogahoudingen te verbeteren.
Als je de tegen beperkingen aanloopt van wat je fysieke lichaam kan bereiken in een houding, kun je van binnen nog meer ruimte creëren met de subtiele bewegingen van je adem. De houdingen worden intenser en je versterkt de uitwerking van de houding.
2. Om meer gemak te vinden in moeilijke houdingen.
Pranayamatechnieken helpen je om je energie te leiden en zo ongemak en vermoeidheid tijdens het beoefenen van yogahoudingen tegen te gaan. B.K.S. Iyengar beschreef een toestand die hij “effortless effort” (moeiteloze inspanning) noemde, waarin lichaam en geest alert en actief, maar ook ontspannen zijn.
3. Om een meditatieve staat te bereiken.
Er is een sterk ontwikkeld bewustzijn van lichaam en geest nodig om Pranayama te kunnen beoefenen. Hoe meer je oefent, hoe makkelijker het wordt om in deze staat terug te komen, zowel tijdens je yogabeoefening als daarbuiten.
4. Om een verbinding te maken tussen je adem en je gemoedstoestand.
Je adem en emotionele reacties zijn nauw met elkaar verbonden. Naarmate je meer bewust van je adem wordt en meer bedreven raakt in het reguleren ervan, kun je Pranayamatechnieken toepassen om je emotionele toestand te beïnvloeden.
5. Om onaangeboorde energiereserves aan te spreken
Pranayama leert ons de hoeveelheid energie de we inademen te vergroten en beter te benutten. In het normale dagelijkse leven gebruiken we slechts een klein deel van de potentiële capaciteit van onze longen. Met vakkundig oefenen is het mogelijk om de hoeveelheid via de adem geabsorbeerde energie te verhogen.

lees meer>>

---

---

Actueel

Yoga Maastricht
Volksplein 32
6214 AM Maastricht
info@yogamaastricht.nl