- - -

Er is een nieuwe les voor beginners gestart op dinsdagochtend.

- - -

Tot aan de zomer staan er 4 pranayama lessen van 2 uur gepland. Er worden 2 avond lessen en 2 ochtend lessen aangeboden om zo verschillende pranayama’s te kunnen beoefenen op het juiste moment van de dag. De volgende datums kun je reserveren: vrijdag 30 maart 19.30, zondag 29 april 09.45, vrijdag 11 mei 19.30 en zondag 24 juni 09.45 uur. ( wijzigingen onder voorbehoud)
Deze les helpt je om je eigen oefenen op peil te houden. Ervaring met pranayama is vereist, deze les is niet geschikt voor beginners. Wel ervaring in iyengar yoga maar nog te weinig kennis van pranayama? In september start weer de basiscursus waarna je deze maandelijkse lessen kunt volgen. Je kunt alleen meedoen indien je de pranayamacursus hebt afgerond óf indien je minimaal 1 jaar iyengar yoga hebt gevolgd en al een goede basis in pranayama hebt. Bij twijfel kun je contact opnemen om te overleggen. Zonder iyengar yoga ervaring is het niet mogelijk om deel te nemen. Graag vooraf reserveren!
De kosten voor deze les van 2 uur bedragen €20 of €15 + een strip van je opwaardeerkaart voor 2 uurlessen. ( indien je een les van je reguliere abonnement voor deze les inzet betaal je € 7,50 bij, dit kan niet via het reserveringssysteem, je kunt je dan per email aanmelden.

- - -

Zaterdag 10 maart vervallen de reguliere lessen i.v.m. de lerarenopleiding.
Op de volgende zaterdagen zal er geen les zijn:
2018: 14 april, 12 mei en 9 juni.
 
Yoga Maastricht biedt een 3 jarig opleidingsprogramma ( 750 uur) tot iyengar yoga leraar of ter verdieping van je yogabeoefening. Heb je interesse in de opleiding en ongeveer 3 jaar ervaring met iyengar yoga? Dan kun je contact opnemen voor een toelatingsgesprek. In dit gesprek vragen we je naar je motivatie om de opleiding te volgen en je ervaring met Iyengar yoga (een aanbeveling van een gecertifiteerd Iyengar yogadocent is zeer welkom maar niet verplicht).  Meer informatie over de opleiding vind je op  www.yogaacademiemaastricht.nl>>

- - -

8 weekse introductiecursus iyengar yoga

- - -

Als je weerstand laag is, als je moe bent, als je een jetlag hebt, tijdens je menstruatie, als je zwanger bent, last hebt van de overgang of in een periode zit waarin je het druk hebt en niet aan ontspannen toekomt dan kun je naar de restoratieve les komen. Op maandag om 18.45 en woensdag om 9.30. Je kunt de lessen wekelijks volgen, maar je kunt ook alleen de keren komen dat je het nodig hebt ( naast je normale les of in plaats van je normale les). We raden iedereen aan minimaal 1 x per maand een restoratieve les te volgen. Ook als je je verder prima voelt is het een heerlijke les om de batterij weer even op te laden.

- - -

 

1. Om het beoefenen van je yogahoudingen te verbeteren.
Als je de tegen beperkingen aanloopt van wat je fysieke lichaam kan bereiken in een houding, kun je van binnen nog meer ruimte creëren met de subtiele bewegingen van je adem. De houdingen worden intenser en je versterkt de uitwerking van de houding.
2. Om meer gemak te vinden in moeilijke houdingen.
Pranayamatechnieken helpen je om je energie te leiden en zo ongemak en vermoeidheid tijdens het beoefenen van yogahoudingen tegen te gaan. B.K.S. Iyengar beschreef een toestand die hij “effortless effort” (moeiteloze inspanning) noemde, waarin lichaam en geest alert en actief, maar ook ontspannen zijn.
3. Om een meditatieve staat te bereiken.
Er is een sterk ontwikkeld bewustzijn van lichaam en geest nodig om Pranayama te kunnen beoefenen. Hoe meer je oefent, hoe makkelijker het wordt om in deze staat terug te komen, zowel tijdens je yogabeoefening als daarbuiten.
4. Om een verbinding te maken tussen je adem en je gemoedstoestand.
Je adem en emotionele reacties zijn nauw met elkaar verbonden. Naarmate je meer bewust van je adem wordt en meer bedreven raakt in het reguleren ervan, kun je Pranayamatechnieken toepassen om je emotionele toestand te beïnvloeden.
5. Om onaangeboorde energiereserves aan te spreken
Pranayama leert ons de hoeveelheid energie de we inademen te vergroten en beter te benutten. In het normale dagelijkse leven gebruiken we slechts een klein deel van de potentiële capaciteit van onze longen. Met vakkundig oefenen is het mogelijk om de hoeveelheid via de adem geabsorbeerde energie te verhogen.

lees meer>>

---

---

Actueel

Yoga Maastricht
Volksplein 32
6214 AM Maastricht
info@yogamaastricht.nl