- - -

Op zondag 16 juni en 7 juli is er een les van 3 uur in de kleine zaal voor maximaal 8 personen. In de lessen van 3 uur gaan we wat dieper op houdingen in en is er wat meet gelegenheid voor het stellen van vragen. De 3 uurslessen zijn bedoeld om je oefenen te verdiepen. Je kunt meedoen als je minimaal 6 maanden iyengar yoga ervaring hebt.
lees meer>>

- - -

Op donderdag 30 mei is er i.v.m. hemelvaartsdag geen les.

- - -

We offer classes in English on Monday evening 20.30, Friday morning 9.30, Saturday morning 11.30 and from March 7 Thursday evening 19.00. All classes are 90 minutes. On Tuesday evening at 18.30 we offer a prenatal class in English (75 minutes). You can follow a trial class in any of the above classes for € 10 and a second class for free. Email if you’d like to join sometime (there is a maximum of 3 new participants per class.)
 

- - -

de eerstvolgende pranayama cursus: 16 en 23 februari, 2 en 16 maart 9.00-11.00 (totaal 4 lessen)
voor meer info en aanmelden klik hier>>

maandelijkse pranayamalessen zaterdag 9.00 -11.00

29 juni

Indien je de pranayamacursus al gevolgd hebt, kun je ter opfrissing eventueel één of meerdere de zaterdagen van de cursus meedoen. Hiervoor kun je de les los boeken via je abonnement en bij betalen voor het extra halve uur (€7,50) of per losse les afrekenen (€20,00)

- - -

1 x per maand op zondagochtend in een klein groepje (maximaal 8 personen) een thema uitdiepen om je weer een stap verder te brengen in je eigen oefenen.
Data waarop deze ochtenden plaats vinden: 2019: 10 februari, 10 maart, 14 april, 19 mei, 16 juni en 7 juli.
reserveren kan via het reserveer portaal wees er snel bij; er is maar beperkt plek!
–De thema’s worden vlak van tevoren bekend gemaakt maar we horen we graag waar behoefte aan is; mail je aanvragen naar melanie@yogamaastricht.nl.–

- - -

Als je weerstand laag is, als je moe bent, als je een jetlag hebt, tijdens je menstruatie, als je zwanger bent, last hebt van de overgang of in een periode zit waarin je het druk hebt en niet aan ontspannen toekomt dan kun je naar de restoratieve les komen. Op maandag om 18.45 en woensdag om 9.30. Je kunt de lessen wekelijks volgen, maar je kunt ook alleen de keren komen dat je het nodig hebt ( naast je normale les of in plaats van je normale les). We raden iedereen aan minimaal 1 x per maand een restoratieve les te volgen. Ook als je je verder prima voelt is het een heerlijke les om de batterij weer even op te laden.

- - -

 

1. Om het beoefenen van je yogahoudingen te verbeteren.
Als je de tegen beperkingen aanloopt van wat je fysieke lichaam kan bereiken in een houding, kun je van binnen nog meer ruimte creëren met de subtiele bewegingen van je adem. De houdingen worden intenser en je versterkt de uitwerking van de houding.
2. Om meer gemak te vinden in moeilijke houdingen.
Pranayamatechnieken helpen je om je energie te leiden en zo ongemak en vermoeidheid tijdens het beoefenen van yogahoudingen tegen te gaan. B.K.S. Iyengar beschreef een toestand die hij “effortless effort” (moeiteloze inspanning) noemde, waarin lichaam en geest alert en actief, maar ook ontspannen zijn.
3. Om een meditatieve staat te bereiken.
Er is een sterk ontwikkeld bewustzijn van lichaam en geest nodig om Pranayama te kunnen beoefenen. Hoe meer je oefent, hoe makkelijker het wordt om in deze staat terug te komen, zowel tijdens je yogabeoefening als daarbuiten.
4. Om een verbinding te maken tussen je adem en je gemoedstoestand.
Je adem en emotionele reacties zijn nauw met elkaar verbonden. Naarmate je meer bewust van je adem wordt en meer bedreven raakt in het reguleren ervan, kun je Pranayamatechnieken toepassen om je emotionele toestand te beïnvloeden.
5. Om onaangeboorde energiereserves aan te spreken
Pranayama leert ons de hoeveelheid energie de we inademen te vergroten en beter te benutten. In het normale dagelijkse leven gebruiken we slechts een klein deel van de potentiële capaciteit van onze longen. Met vakkundig oefenen is het mogelijk om de hoeveelheid via de adem geabsorbeerde energie te verhogen.

lees meer>>

---

---

Actueel

Yoga Maastricht
Volksplein 32
6214 AM Maastricht
info@yogamaastricht.nl