home > bibliotheek > filmpjes

sciatic nerve anatomy

Ischias is een veel voorkomende aandoening, maar niet iedereen die er last van heeft weet precies wat het is. Om er vanaf te komen is het goed om eerst te begrijpen wat het is, dat geeft wellicht een beter inzicht hoe je eraan gekomen bent en helpt te begrijpen waarom we beplaade houdingen voor je aanpassen in de les als je er last van hebt.  Dit filmpje geeft uitleg over ischias.
Bekijk film >>

spine anatomy

Gedetailleerde uitleg over de verschillende delen van de wervelkolom, als je begrijpt hoe je wervelkolom in elkaar zit en welke functies alle onderdelen hebben, kun je wellicht makkelijker volgen waarom we je soms in de les corrigeren in een houding, of hulpmiddelen gebruiken.
Bekijk film >>

the body is my temple, asana are my prayers

Korte film met beelden van Iyengar door de jaren heen. Je ziet de verandering in de verschillende houdingen.
Bekijk film >>

tv

iyengar shamadi

Deze film van Iyengar is gemaakt in 1977. Iyengar was toen 59 jaar oud. Een leuke compilatie van zijn eigen oefenen in die tijd, zijn lesgeven en zeer de moeite waard; een stukje les aan een gevorderden groep waarbij ze erg snel van de ene houding naar de andere gaan; het gaat zo snel, dat je bijna niet kunt navertellen wat je hebt gezien….
Bekijk film >>

yoga demonstratie glenn ceresoli

Zeer inspirerende filmpjes van de Australische senior teacher Glenn Ceresoli. De filmpjes duren misschien wat lang, maar ze zijn de moeite waard. Zeer beheerst uitgevoerd, prachtig om naar te kijken.
Bekijk film/deel I >>

courage and caution – garth mclean’s battle with ms

Na het zien van dit filmpje kon ik alleen maar denken WAUW! Het leuke is dat deze Garth binnenkort een workshop geeft bij onze collega’s in Utrecht.Kijk voor meer informatie bij workshops en evenementen
Bekijk film >>

sculpting mankind

Als je eens wat tijd over hebt, kun je eens opgaan in de beelden van iyengar die correcties maakt in houdingen en verteld over yoga. De compilatie van deze stukjes film, geven weer wat zo bijzonder is aan B.K.S. Iyengar en het werk wat hij gedaan heeft voor yoga in het algemeen. Wat maakt de werkwijze van deze man zo bijzonder? Hoor het van oud leerlingen, dochter Geeta en zoon Prashant en mensen die door de jaren heen hebben bijgedragen iyengar yoga tot een begrip te maken. Interviews, demonstraties en beelden van workshops en conventies.
Bekijk film/deel I >>
Bekijk film/deel II >>
Bekijk film/deel III >>