zwangerschapsyoga2

zwangerschapsyoga

De zwangerschap is een bijzondere periode in het leven van een vrouw, waarin veel veranderingen in het lichaam plaats vinden. Wat extra zorg en aandacht voor je lichaam draagt bij aan een goed verloop van je zwangerschap.

Vanaf de 14e week van je zwangerschap* is het mogelijk om zwangerschapsyoga te volgen bij Yoga Maastricht. In de lessen besteden we aandacht aan:

— het versterken van de baarmoeder en het bekkenbodem gebied
— ruimte creëren in het bekken en de baarmoeder
— het verbeteren van de bloedcirculatie
— meer bewegingsruimte voor je baby
— verbeteren van je fysieke en mentale uithoudingsvermogen
— verbetering van je lichaamshouding  en functies zodat je optimaal kunt genieten van je zwangerschap
— Pranayama (adembeheersing)


Het gebruik van  hulpmiddelen als dekens, blokken, riemen of touwen zorgt er voor dat je een maximum effect uit de verschillende houdingen kunt halen en voorkomt dat je je lichaam te veel belast of verkeerd gebruikt. Spanningen en vermoeidheidsverschijnselen zullen verdwijnen. We sluiten de les af met een eindontspanning van ca.10 minuten zodat je fit en uitgerust de les verlaat.
De lessen zijn doorlopend, wat inhoudt dat je op ieder gewenst moment kunt beginnen met de lessen. Je kunt de lessen blijven volgen tot het einde van je zwangerschap.


*Na de 28e week van je zwangerschap kun je zonder yoga ervaring niet meer starten met het volgen van de lessen.


Omdat je wat sneller vermoeid bent dan normaal en de banden rond je gewrichten wat zachter en soepeler zijn dan wanneer je niet zwanger bent, is het belangrijk dat je tijdens je activiteiten rekening houdt met je eigen kunnen. Signalen zoals pijn, steken, krampen, misselijkheid, duizeligheid, hoofdpijn en contracties (krampachtige samentrekkingen) zou je niet mogen voelen  tijdens of na het beoefenen van yoga.

Zwangerschapsyoga wordt gegeven op dinsdag van 18.30-19.45 en donderdag van 20.00-21.15. *Voor deze lessen is een wachtlijst, je kunt al wel een mail sturen om te informeren wanneer er een plekje vrij komt. Een proefles kost €10, de tweede les is gratis.


partneravond

Iedere 2 maanden vindt een partneravond plaats, boven de studio. Op deze avond besteden we extra aandacht aan de naderende bevalling en de weken daarna.
De partneravond vindt op een vrijdagavond plaats en duurt ongeveer 2 uur (20.00-22.00).

postnatale yoga

Ongeveer 6-8 weken na de bevalling kun je beginnen met het volgen van postnatale yogalessen. De postnatale yogalessen bieden een mooie gelegenheid om met of zonder je baby te oefenen en contact te leggen met andere moeders. Tot het moment dat je baby gaat kruipen mag je hem/haar meenemen. Voorafgaand aan de les heb je de gelegenheid om je baby te voeden of te verschonen in een aangename omgeving.
Tijdens de lessen doen we o.a. oefeningen die:

— de baarmoeder versterken, optillen en in evenwicht brengen
— oefeningen om je wervelkolom en zenuwstelsel te versterken
— je lichaam terug in vorm te brengen
— oefeningen die helpen de melkproductie te verhogen
— oefeningen die je meer energie geven voor je nieuwe rol als moeder
— om je weer kracht en uithoudingsvermogen te geven.


We sluiten de les af met een diepe ontspanning.

_0002_zwangerschaps,- en postnatale yoga

tarieven

Proefles zwangerschapsyoga > € 10,- tweede les gratis 
Eenmalige inschrijfkosten  > € 25,- (indien nog geen lid)
Zwangerschapsyoga > bij vooruitbetaling in 1 keer       € 11,- per les tot aan de uitgerekende datum. In 3 termijnen €12 per les. Reservering alleen voor aaneensluitende weken. Bij vroegtijdige bevalling wordt het teveelbetaalde lesgeld terug betaald.

Partneravond > € 20,- per koppel
Postnatale Yoga flexibel abonnement, 5 of 10 strippenkaart (€65,-/€125,-)

---

---

Actueel

Yoga Maastricht
Volksplein 32
6214 AM Maastricht
info@yogamaastricht.nl